bahan-bahan300gm beras pulut - dibasuh, rendam selama 3 jam atau semalaman
600ml air
2 penutup kicap cair jepun
1 sb inst. hondashi
1 caw green peas
1 caw roasted chestnuts/isi buah berangan
1/2 biji carrot - disagat memanjang
slice nori/seaweed secukupnya - bahan tabur
cara-cara
Basuh beras pulut, masukkan dalam non stick pan yang sesuai untuk ditanak atas api dengan menggunakkan api paling besar, tuang air, kicap cair jepun, hondashi, carrot, green peas, isi buah berangan balik-balikan selalu hingga ia kering dan mask sepenuhnya, kemudian masukkan pulut yang masih mentah itu lagi atau yang kurang masak itu, wrap loyang dengan plastic wrap, preheat dalam microvave hingga ia jernih dan masak sepenuhnya dan selalu balik-balikan dalam microwave supaya ia mesra serta masak sepenuhnya , taburkan slice nori hidangkan
600ml air
2 penutup kicap cair jepun
1 sb inst. hondashi
1 caw green peas
1 caw roasted chestnuts/isi buah berangan
1/2 biji carrot - disagat memanjang
slice nori/seaweed secukupnya - bahan tabur
cara-cara
Basuh beras pulut, masukkan dalam non stick pan yang sesuai untuk ditanak atas api dengan menggunakkan api paling besar, tuang air, kicap cair jepun, hondashi, carrot, green peas, isi buah berangan balik-balikan selalu hingga ia kering dan mask sepenuhnya, kemudian masukkan pulut yang masih mentah itu lagi atau yang kurang masak itu, wrap loyang dengan plastic wrap, preheat dalam microvave hingga ia jernih dan masak sepenuhnya dan selalu balik-balikan dalam microwave supaya ia mesra serta masak sepenuhnya , taburkan slice nori hidangkan