bahan-bahan (menghasilkan 10 biji roti canai)
500gm tepung gandum
270ml air suam kuku
270ml air suam kuku
1/2 sk garam
1 sb gula
1 sb susu pekat
1 sb gula
1 sb susu pekat
1 sk butter
cara-cara
gaul semua bahan, bancuh susu pekat manis bersama air suam kuku, kecuali butter, jadikan dough, uli bersama bersama butter hingga lembut dan licin serta tidak melekat pada tangan, bahagikan kepada beberapa bahagian sapu dengan sedikit butter setiap sebiji, peram/perap atau rehatkan 1/4 -1/2hari, leperkan dengan sedikit minyak dan tebarkan dengan tangan atau dalam talam bulat besar atau talam empat, tarik-tarikan tepung jadikkan lapisan nipis, kemudian lipat empat segi, masak hingga kuning keemasan, hidangkan
gaul semua bahan, bancuh susu pekat manis bersama air suam kuku, kecuali butter, jadikan dough, uli bersama bersama butter hingga lembut dan licin serta tidak melekat pada tangan, bahagikan kepada beberapa bahagian sapu dengan sedikit butter setiap sebiji, peram/perap atau rehatkan 1/4 -1/2hari, leperkan dengan sedikit minyak dan tebarkan dengan tangan atau dalam talam bulat besar atau talam empat, tarik-tarikan tepung jadikkan lapisan nipis, kemudian lipat empat segi, masak hingga kuning keemasan, hidangkan