bahan-bahan
1 ekor ikan sanma
4 biji cili kering - rebus, dikisar (boleh diganti dengan 1 sb serbuk cili)
1/4 bawang besar - dkisar
sedikit belacan -dikisar
sedikit serbuk kunyit
4 keping asam gelugur
1 kuntum bunga kantan frozen
garam,ajinomoto dan gula secukup rasa
air secukupnya untuk dijadikan kuah
1 ekor ikan sanma
4 biji cili kering - rebus, dikisar (boleh diganti dengan 1 sb serbuk cili)
1/4 bawang besar - dkisar
sedikit belacan -dikisar
sedikit serbuk kunyit
4 keping asam gelugur
1 kuntum bunga kantan frozen
garam,ajinomoto dan gula secukup rasa
air secukupnya untuk dijadikan kuah
cara-cara
Kisar semua bahan kisar, serbuk kunyit, masukkan air secukupnya, letakkan bunga kantan, asam gelugur, ikan, apabila mendidih perasa dengan garam, gula dan ajinomoto secukupnya, masak hingga ikan secukup masak