500gm mee kuning jenis basah
1 ikat sawi
300gm taugeh
1 biji carrot - dimayang memanjang
1/2 bawang besar - potong baji
4 ulas bawang putih - dicincang
1 sk serbuk cili
oyster sauce, sos tomato, kicap manis abc, kicap jepun secukupnya
sedikit ajinomoto
2 biji telur jadikan scramble eggs, ketepikan
secukupnya minyak untuk menumis
cara-cara
Pijarkan minyak secukupnya, goreng bawang putih hingga sedikit kuning, masukkan oyster sauce, kicap jepun, masak hingga ia nai bau wangi masukkan pula kicap manis goreng seketika, tuang pula tomato sauce goreng hingga ia pecah minyak, masukkan pula cili serbuk & ajinomoto kacau sedikit rata, taburkan bawang besar, mee kuning, carrot, sawi dan taugeh, goreng hingga sayur sedikit layu, padamkan api, cedok mee ke dalam pinggan yang sesuai, tabur telur masak hancur kemudian hidangkan