Bahan-bahan - belajar rebus labu cara ini dgn mak kawan
1/4 biji japanese pumpkin or 500gm labu segar
500ml air
70-100gm gula
1/4 sk garam
1 caw susu segar, fesh cream, pati santan atau susu cair evaporated milk
Cara-cara
Basuh, kupas labu, potong, masukkan isi labu dalam periuk, tuang gula, air dan garam, rebus atas dapur dengan api paling kuat, tujuannya supaya labu tidak lebur dan isi labu rasa manis bergula & lemak bercream, apabila air rebusanya tinggal separuh, masukkan susu segar, rebus hingga sederhana pekat, hidangkan
1/4 biji japanese pumpkin or 500gm labu segar
500ml air
70-100gm gula
1/4 sk garam
1 caw susu segar, fesh cream, pati santan atau susu cair evaporated milk
Cara-cara
Basuh, kupas labu, potong, masukkan isi labu dalam periuk, tuang gula, air dan garam, rebus atas dapur dengan api paling kuat, tujuannya supaya labu tidak lebur dan isi labu rasa manis bergula & lemak bercream, apabila air rebusanya tinggal separuh, masukkan susu segar, rebus hingga sederhana pekat, hidangkan