2 keping meehon kering - rendam dalam air hingga lembut
1 genggam isi udang
1/2 biji bawang - mayang tebal
1 carrot - mayang memanjang
1 ikat sawi - potong
1/8 cabbage - potong serong
2-3 ulas bawang putih - cincang
1-2 sb cili serbuk
oyster sauce, ketchup, nampla sauce secukupnya
minyak untuk menums secukupnya
cara-cara
panaskan minyak secukupnya, tumis bawang putih hingga bau harum, masukkan oyster sauce secukupnya, goreng seketika biar ia naik bau wangi lagi, masukkan ketchup secukupnya, cili serbuk goreng seketika hingga cili cukup masak, masukkan bawang besar, goreng hingga bawang layu, masukkan pula isi udang , goreng seketika diikuti meehon goreng hingga cukup masak, taburkan carrot, cabbage dan sawi goreng hingga sedikit layu, tuang nampla sauce secukupnya gaul rata meehon hingga terasa secukup garam, tutup api, hidangkan