bahan-bahan
2 caw tepung gandum
1 caw tepung jagung
1 caw tepung custard
1 caw gula
150gm butter
3 biji telur kecil size s
2 caw tepung gandum
1 caw tepung jagung
1 caw tepung custard
1 caw gula
150gm butter
3 biji telur kecil size s
1 sk baking powder atau baking soda - saya guna baking powder, tak letak pun ok
200gm golden brown raisin/kismis kuning
1 caw walnut cincang
200gm golden brown raisin/kismis kuning
1 caw walnut cincang
100gm kelapa kering jenis kasar
1 caw kepingan walnut untuk hiasan
1 caw kepingan walnut untuk hiasan
cara-cara
Butter, gula dan telur, gaul hingga ia sebati, masukkan kismis & walnut gaul rata, campurkan tepung gaul rata diikuti kelapa gaul rata, tips terbaru saya tidak perlu guna sudu cuma jemput-jemputkan dengan tangan lagi cepat, kemudian susun dalam dulang pembakar yang dialas dengan baking paper, letakkan pula ditengahnya kepingan walnut, bakar pada suhu darjah 160C, tingkat No. 2 & 3 dari bawah selama 20-30 minit, hidangkan