bahan A Inti kelapa
100gm @ 1 cawan kelapa parut putih
100gm gula kabung atau merah secukupnya
1 helai daun pandan
sedikit garam
100gm gula kabung atau merah secukupnya
1 helai daun pandan
sedikit garam
sedikit air tepung jagung
bahan B batter
150gm/ 1 1/4 caw tepung gandum
1/4 sk garam
2 telur size kecil
150ml santan cair atau susu segar
100ml jus daun pandan dan beberapa titik warna hijau atau pandan paste
65 ml @ 1/4 caw air
1 sk minyak untuk gris kuali
cara-cara
Campurkan kesemua bahan A, kecuali air tepung jagung, masak hingga separuh masak tuang pula air tepung jagung, masak hingga kering, sejukan dan ketepikan. Campur semua bahan b, kecuali minyak, kacau dengan pemukul telur supaya ia tidak bergentel, jika perlu sila tapis. Masak satu persatu pancake nipis, balut satu per satu seperti spring rolls, hidangkan
Campurkan kesemua bahan A, kecuali air tepung jagung, masak hingga separuh masak tuang pula air tepung jagung, masak hingga kering, sejukan dan ketepikan. Campur semua bahan b, kecuali minyak, kacau dengan pemukul telur supaya ia tidak bergentel, jika perlu sila tapis. Masak satu persatu pancake nipis, balut satu per satu seperti spring rolls, hidangkan