bahan-bahan
1 ketul butter atau margarine 1 1/2 cawan gula castor
2 cawan nestum seisi keluarga
2 1/2 cawam tepung gandum
1 sk baking powder
1/4 garam halus
2 telur
2 sk vanilla essence
nestum secukupnya - untuk golek-golekkan @ sadur
ceri merah atau hijau secukupnya - potong
cara-cara
- ayak tepung gandum dengan baking powder dan garam, ketepikan,
- pukul butter dan gula hingga kembang, putih dan berkrim, masukkan telur dan vanilla essence, gaul rata, tuangkan nestum selang seli dengan tepung, gaul dan uli hingga jadi sebiji doh
- sediakan besin size sederhana, taburkan sedikit nestum, secukupnya, terus bulat-bulatkan doh sebesar ibu jari, buat banyak-banyak terus golek-golekan atas nestum, pusing-pusingkan dalam besin tersebut supaya semua bebola kecil doh tersebut lekat nestum
- terus susun atas dulang pembakar yang telah digris dengan minyak atau dilapik dengan baking paper, tekan sikit tengah doh dengan jari, letak ceri kemudian tekan ceri itu pula, terus
- bakar pada suhu 180C selama 9-12 minit atau hingga secukup masak, sejukkan, hidangkan atau simpan dalam bekas kedap udara