dari dapur saya hari ini, sesuai dimakan ketika panas, sayur-sayuran boleh juga diganti dengan frozen mixed vegetable
bahan-bahan
2-3 caw nasi
2 biji telur
segenggam isi udang
segenggam kacang peas
segenggam jagung frozen
2 biji cili padi - diketuk
1-2 ulas bawang putih - dicincang atau diketuk
1/2 leek/spring onion besar atau bawang besar - potong
1/2 red capsicum/cili benggala merah atau cili hijau - potong
1/2 carrot - potong
1 sausage - potong nipis
garam, crush lada hitam, chicken cube powder, oyster sauce, ajinomoto, kicap cair secukup rasa
minyak secukupnya untuk menumis
cara-cara
bahan-bahan
2-3 caw nasi
2 biji telur
segenggam isi udang
segenggam kacang peas
segenggam jagung frozen
2 biji cili padi - diketuk
1-2 ulas bawang putih - dicincang atau diketuk
1/2 leek/spring onion besar atau bawang besar - potong
1/2 red capsicum/cili benggala merah atau cili hijau - potong
1/2 carrot - potong
1 sausage - potong nipis
garam, crush lada hitam, chicken cube powder, oyster sauce, ajinomoto, kicap cair secukup rasa
minyak secukupnya untuk menumis
cara-cara
Panaskan kuali, tuang minyak secukupnya, tumis bawang putih, leek dan cili padi hingga naik bau, tuang pula oyster sauce, kicap cair, goreng seketika, masukkan green peas, sausage, udang, carrot, capsicum, cube chicken powder, ajinomoto dan garam secukup rasa, goreng lagi hingga secukup masak, masukkan nasi goreng hingga nasi masak, kuak-kuakan nasi buat lubang ditengahnya, pecahkan telur, pukul sikit, letak sedikit minyak, masukkan telur, kacau2 jadikan telur masak hancur terus gaul rata dengan nasi, masak seketik, tutup api, hidangkan