Bahan-bahan ( 1 orang )
100gm tepung gandum
6 sb olive oil atau minyak masak
60 ml air
1 sk tepung jagung
1/4 sk baking powder
1/4 - 1/2 sk garam halus
Cara-cara
100gm tepung gandum
6 sb olive oil atau minyak masak
60 ml air
1 sk tepung jagung
1/4 sk baking powder
1/4 - 1/2 sk garam halus
Cara-cara
- Campurkan tepung gandum, tepung jagung, baking powder dan garam, gaul rata
- Kuak-kuakkan tepung, buat lubang di tengahnya, masukkan olive oil di ikuti dengan air, gaul rata kemudian uli, biarkan seketika, canai agak-agak nipis lepas itu cucuk dengan garpu, letak doh dalam dulang pembakar, sapukan pizza sauce kemudian tabur dengan apa-apa topping yang disukai
- Bakar pada suhu 210C, masukkan dulang pembakar dalam oven ditingkat No.1 dari bawah. Bakar selama 15 -30 minit bergantung pada ketebalan. Selamat mencuba