Bahan-bahan - sumber resipi member mry
1 cawan gula - ltk 100gm
1 cawan tepung gandum - ltk 100gm
1 cawan susu pekat - ltk 100ml @ 1/2 cawan
2 camt soda bikarbonat
4 biji telur
2 camb mentega - ltk 20gm
1sb minyak sapi - ltk bahan tambahan
1 penutup vanilla essence - ltk bahan tambahan
Cara-cara
- Masak gula dengan api sederhana hingga hangus.
- Masukkan air dan masak lagi hingga gula cair.
- Masukkan mentega dan minyak sapi Sejukkan. Ketepikan dulu.
- Pukul telur hingga betul2 kembang dan pekat.
- Masukkan susu pekat dan vanilla essence ke dalam telur tadi, kacau sebati.
- Masukkan pula tepung + soda. Sebatikan. - ayakkan
- Akhir sekali, masukkan air gula yang dah sejuk.
- Perap adunan selama lebih kurang 3-4 jam. - sapu loyang pembakar dengan minyak terus bakar
- Bakar dengan api sederhana 160-180 selama 1 jam - bakar 160C selama 50minit ke1jam