gambar no. 1 menunjukkan kek kukus gula hangus, separuh adunan lagi dibakar seperti gambar no. 2 dibawah
bakar pada suhu darjah 160C selama 39 minit, loyang besar sangat, kek jadi nipis
bahaa A gula caramel
2 caw gula pasir
1 caw air
50gm butter
1 caw fresh cream/ cecair cream segar macam susu cair
bahan B
4 biji telur
2 caw tepung gandum
1 sb soda bicarbonate
cara-cara
bakar pada suhu darjah 160C selama 39 minit, loyang besar sangat, kek jadi nipis
bahaa A gula caramel
2 caw gula pasir
1 caw air
50gm butter
1 caw fresh cream/ cecair cream segar macam susu cair
bahan B
4 biji telur
2 caw tepung gandum
1 sb soda bicarbonate
cara-cara
Masak gula hingga jadi caramel kemudian tuangkan air masak hingga gula larut, padamkan api, masukkan butter biar ia cair dan ketepikan dan sejukkan. Ayak tepung bersama bicarbonate soda ketepikan, Pukul telur seperti membuat kuih bahulu sampai ia kembang, putih dan pekat, campurkan fresh cream ke dalam air gula caramel dan gaul hingga sebati, gaul rata adunan dengan tepung seperti mengadun tepung kedalam kek, griskan loyang pengukus dengan sedikit butter, tuang adunan dalam loyang, rebus air hingga mendidih dalam pengukus, tips, jangan dibuka tudung pengukus sebelum 35 minit ia mengakibatkan kek jatuh dan mendap, kukus selama 45minit atau hingga ia masak, hidangkan