bahan-bahan (sila sukat bahan guna gelas/cawan/jar matrik)
200gm @ 2 cawan tepung pankek
1 sk baking powder
1 sk bicarbonate soda
1/2 sk garam
100ml @ 1/2 cawan gula
100ml @ 1/2 cawan susu segar
1 telur - pukul sikit shj
50ml @ 1/4 cawan minyak
1cawan @230gm isi mangga dlm tin - potong cube kecil (berat isi 230gm + air & tin anggaran 425gm)
100ml @1/2 cawan plain yogurt
200gm @ 2 cawan tepung pankek
1 sk baking powder
1 sk bicarbonate soda
1/2 sk garam
100ml @ 1/2 cawan gula
100ml @ 1/2 cawan susu segar
1 telur - pukul sikit shj
50ml @ 1/4 cawan minyak
1cawan @230gm isi mangga dlm tin - potong cube kecil (berat isi 230gm + air & tin anggaran 425gm)
100ml @1/2 cawan plain yogurt
cara-cara
panaskan oven 200C, ayak dan campurkan tepung gandum, gula dan garam, buat lubang ditengahnya, tuang telur, susu segar dan minyak, gaul hingga sebati, masukkan plain yogurt gaul rata lagi, akhir sekali masuskkan isi mangga potong cube kecil, gaul rata, sendukkan dengan seduk kecil ke dalam bekas muffin yang disukai, bakar selama 20-25 minit atau hingga secukup masak, keluarkan sejukkan dahulu atas redai kek, hidangkan
panaskan oven 200C, ayak dan campurkan tepung gandum, gula dan garam, buat lubang ditengahnya, tuang telur, susu segar dan minyak, gaul hingga sebati, masukkan plain yogurt gaul rata lagi, akhir sekali masuskkan isi mangga potong cube kecil, gaul rata, sendukkan dengan seduk kecil ke dalam bekas muffin yang disukai, bakar selama 20-25 minit atau hingga secukup masak, keluarkan sejukkan dahulu atas redai kek, hidangkan