Bahan A - Dough Ubi Keledek (12 biji)
300gm ubi keledek @ ubi kentang
35gm @ 1/4 caw tepung gandum
50ml @ 1/4 caw air panas
sedikit garam
gula secukupnya
minyak untuk menggoreng secukupnya
Cara-cara
kupas kulit ubi, basuh dan terus bungkus kemas dalam plastic wrap , preheat selama 5 minit, lecek ubi keledek, letak garam, masukkan tepung gaul dengan ubi keledek hingga ia bersatu, tuang air panas, gaul lagi hingga jadi sebiji doh, bahagikan kepada 12 bahagian, bulatkan, leperkan, letak satu sudu kecil gula ditengahnya, tutup doh dalam bentuk bujur, tekan dengan hujung jari sehingga kemas, ulangi hingga habis, goreng dalam minyak penuh dengan menggunakan api sederhana hingga kuning keemasan, hidangkan
Bahan B - Dough Buah Labu (12 biji)
300gm buah labu - dibuang kulitnya, preheated dalam microwave oven
70gm @ 1/2 caw tepung gandum
sedikit sahaja garam
gula secukupnya minyak untuk menggoreng secukupnya
Cara-cara
kupas kulit buah labu, basuh dan terus bungkus kemas dalam plastic wrap , preheat selama 5 minit, lecek buah labu, letak garam, masukkan tepung gaul dengan ubi keledek hingga ia bersatu, gaul lagi hingga jadi sebiji doh, bahagikan kepada 12 bahagian, bulatkan, leperkan, letak satu sudu kecil gula ditengahnya, tutup doh dalam bentuk bujur, tekan dengan hujung jari sehingga kemas, ulangi hingga habis, goreng dalam minyak penuh dengan menggunakan api sederhana hingga kuning keemasan, hidangkan