bahan-bahan
125gm butter
70gm gula
1 1/2 kuning telur
1 1/2 putih telur
20gm/4 sb cocoa powder
75gm tepung custard
75gm tepung jagung
75gm tepung gandum
150gm raisins
80gm choc bits
25gm dice orange peel
50gm shredded coconut
1/2 baking powder
1/2 bicarbonate soda
1 sk vanilla essence
sedikit garam
cara-cara
pukul telur dan gula dengan mesin hingga kembang, putih dan berkrim, masukkan telur dan vanilla essence, pukul seminit dengan mesin, masukkan cocoa powder, baking powder, bicarbonate soda dan sedikit garam, pukul lagi seminit , tuang tepung custard, pukul lagi dengan mesin hingga sebati, masukkan tepung jagung, pukul sebati, masukkan tepung jagung, pukul sebati, akhir sekali masukkan raisins, choc bits dan shredden coconut gaul dengan tangan hingga sebati, bulat2 kan, leperkan, bentukan seperti membuat cucur badak, ulangi hingga habis, letak atas dulang pembakar yang telah dialas dengan baking paper, panas oven 180C, bakar selama 10-15minit atau hingga secukup masak, sejukkan atas redai, hidangkan, selebihnya simpan dalam bekas kedap udara.
125gm butter
70gm gula
1 1/2 kuning telur
1 1/2 putih telur
20gm/4 sb cocoa powder
75gm tepung custard
75gm tepung jagung
75gm tepung gandum
150gm raisins
80gm choc bits
25gm dice orange peel
50gm shredded coconut
1/2 baking powder
1/2 bicarbonate soda
1 sk vanilla essence
sedikit garam
cara-cara
pukul telur dan gula dengan mesin hingga kembang, putih dan berkrim, masukkan telur dan vanilla essence, pukul seminit dengan mesin, masukkan cocoa powder, baking powder, bicarbonate soda dan sedikit garam, pukul lagi seminit , tuang tepung custard, pukul lagi dengan mesin hingga sebati, masukkan tepung jagung, pukul sebati, masukkan tepung jagung, pukul sebati, akhir sekali masukkan raisins, choc bits dan shredden coconut gaul dengan tangan hingga sebati, bulat2 kan, leperkan, bentukan seperti membuat cucur badak, ulangi hingga habis, letak atas dulang pembakar yang telah dialas dengan baking paper, panas oven 180C, bakar selama 10-15minit atau hingga secukup masak, sejukkan atas redai, hidangkan, selebihnya simpan dalam bekas kedap udara.