Bahan A (sila sukat bahan guna gelas matrik)
3 biji kuning telur
1 sk vanilla essence
3sb minyak masak
*1/2 sk garam halus
*100ml air panas suam kuku
*4sb instant coconut milk powder
*2 sk paste pandan
*1 sk pewarna hijau
200ml tepung gandum
2 sk double acting baking powder
Bahan B
3 biji putih telur
100ml gula
1/2 sk cream of tatar
Cara-cara
- Panaskan ketuhar microwave pada suhu darjah 180C
- Satukan bahan bertanda * jadikan 1/2 cawan kesemuanya, ketepikan
- Ayak tepung bersama double acting baking powder sebanyak 2-3 kali, ketepikan
- pukul putih telur bersama cream of tatar sampai putih, naik dan kemudian mauskkan gula sesudu sampai habis dan pukul lagi sampai naik kental
- pukul kuning telur ditempat yang lain, kemudian masukkan satu persatu bahan-bahan A sampai habis kacau bagi rata dan sebati
- akhir sekali masukkan putih telur tadi ke dalam adunan kuning telur kaup dan balikkan, tuang dalam acuan kek chiffon
- bakar selama 45 minit dan secukup masak, keluarkan dari acuan, sejukkan atas redai kek, potong, hidangkan