1 1/3 gelas pisang masak ranum yg tlh dilenyek dr 4 biji pisang montel size m
2/3 gelas gula
1 telur size s
2 penutup vanilla essence
1/3 gelas minyak masak
1 sk rata garam halus
1 pack kecil inst. coconut milk powder seberat 50gm
1 gelas tepung penkek seberat 200gm
cara-cara
2/3 gelas gula
1 telur size s
2 penutup vanilla essence
1/3 gelas minyak masak
1 sk rata garam halus
1 pack kecil inst. coconut milk powder seberat 50gm
1 gelas tepung penkek seberat 200gm
cara-cara
lenyek pisang dengan pemukul telur, ketepikan, pecahkan telur, letak vanilla essence, kacau rata dengan pemukul telur, tuang pula gula, kacau rata lagi dengan pemukul telur, masukkan pula pisang yg telah dilenyek tadi, gaul rata, letak garam, serbuk santan, kacau rata lagi, tuang minyak masak kacau hingga sebati, tuang pula tepung penkek gaul hingga sebati, tuang terus dalam non-stick loyang pembakar, preheated microwave oven atau oven 180C, bakar selama 40-45 minit, sejukkan, potong, hidangkan