bahan-bahan
500ml/2 cawan air
180gm /1 1/4 caw gula kabung atau gula merah
3sk agar-agar serbuk
1 helai daun pandan disimpul
300ml pati santan pekat
secubit garam
cara-cara
500ml/2 cawan air
180gm /1 1/4 caw gula kabung atau gula merah
3sk agar-agar serbuk
1 helai daun pandan disimpul
300ml pati santan pekat
secubit garam
cara-cara
Masak air bersama serbuk agar-agar strip dan daun pandan simpul hingga agar-agar larut, masukkan gula masak hingga ia cair,keluarkan daun pandan, taburkan sedikit garam, tapis dahulu, basuh periuk yang sama, tuang balik dalam periuk yang sama, rebus balik hingga mendidih, tuang santan pekat, rebus seketika tujuannya bagi rasa sedap dan supaya santan tidak pecah minyak hingga ia mendidih, padamkan api, masukkan segera dalam dulang, sejukkan dalam peti sejuk, potong, hidangkan