bahan-bahan
140gm tepung gandum
100gm tepung custard
100gm butter
70 gm gula
80gm soft brown sugar
1/2 sk rata soda bicarbonate
1/8 sk garam halus
1 telur
1 penutup vanilla essence
1 lemon - parutan luar kulit ari lemon @ kulit kuning nipis itu sahaja
*100gm kacang tanah goreng tanpa minyak - separuh biarkan begitu sahaja lagi separuh cincang kasar
*50gm chocolate chips
*50gm raisins
*50gm glazed orange peel
*25gm glazed red & green cherry
*25gm dried cranberry
*25gm dried apricot
cara-cara
pukul butter hingga sedikit lembut dan kembang kemudian masukkan gula separuh pukul lagi seketika masukkan lagi pukul hingga kembang dan berkrim, pecahkan telur, masukan vanilla essennce dan parutan kulit lemon gaul rata dan sebatikan dengan mesin pemukul,campurkan kesemua bahan-bahan yang bertanda * gaul rata dalam adunan butter, ayakan tepung gandum dan bicarbonate soda ke dalamnya gaul rata hingga sebati, tujuannya bagi basah semua bahan kering, masukkan pula tepung custard gaul hingga jadi sebiji doh, ceduk sedikit doh dengan garpu letak terus ke dalam dulang pembakar yang telah dialas baking paper, leperkan doh tersebut dengan garpu lebih kurang bentuk bulat, panaskan ketuhar pada suhu 160-170-180-200C ikut oven masing-masing, bakar selama 12-15 minit hingga kuning keemasan dan secukup masak, sejukkan, hidangkan