Monday, August 30, 2010

Masak Lemak Ikan

bahan-bahan
2 ekor ikan - siang, bersihakn, toskan, ketepikan
200ml pati santan - saya ltk santan pekat dalam tin
*1/4 biji bawang besar size paling besar - blend/tumbuk
*4 biji bomb cili hijau atau cili padi secukupnya - blend/tumbuk, ikut pedas
*1 sk serbuk kunyit
1 batang serai - tumbuk pecah sedikit
1 keping asam gelugur
1 biji tomato - potong baji
secekak besar/seikat pucuk kemangi
sejemput kecil gula
sedikit garam
sedikit ajinomoto
air secukupnya untuk dijadikan kuah


cara-cara
blend dengan sedikit air cili, bawang besar dan serbuk kunyit atau tumbuk dengan lesung batu jadikan paste, terus tuang dalam periuk bersama asam gelugur, rebus seketik hingga ia mendidih, masukkan ikan, serai dan pati santan pekat dan air secukupnya untuk dijadikan kuah, timbuk-timbukkan ia selalu supaya ia tidak meruap, apabila ikan sudah masak, masukkan tomato, rebus seketika dan perasa dengan sedikit garam, gula dan ajinomoto secukupnya, masukkan pucuk kemangi, masak hingga pucuk kemangi layu, padamkan api, hidangkan

Sunday, August 29, 2010

Cucur Badak

bahan A (menghasilkan 12 ketul)
300gm ubi keledek
70gm tepung gandum
sedikit garam

bahan B Inti
1/2 kelapa parut putih - saya ltk 2 genggam kelapa kering
*4-5 biji cili merah, cili kering atau cili padi - tumbuk - saya ltk 2 bomb cili hijau (cili jenis paling pedas)
*segenggam kecil udang kering atau ikan bilis - basuh, tumbuk halus - saya ltk sejemput ikan bilis
*1/2 bawang besar - saya ltk 1/4 bawang besar
*1 sk kunyit serbuk
1 keping asam gelugur - saya ltk 1/2 keping asam keping
*2 batang serai - dihiris halus & nipis - saya ltk 1 batang serai separuh blend/tumbuk halus, separuh blend/tumbuk kasar
2 sb gula - saya ltk 2sb soft brown sugar
sedikit garam
sedikit ajinomoto
sedikit air - jika tumbuk dengan lesung batu
sedikit air - jika blend bahan-bahan

bahan C
minyak penuh secukupnya untuk menggoreng
12 ekor udang segar - untuk letak atas cucur badak mentah sebelum menggoreng

cara-cara
  1. sediakan bahan A - basuh, rebus tanpa garam dengan kulitnya sekali hingga empuk, buang kulitnya, lecek halus, biarkan ia suam dahulu, kemudian taburkan sedikit garam, gaul rata, tuang tepung, uli hingga hingga ia sebati dan tidak melekat pada tangan, bahagi kepada 12 bulat-bulatkan satu persatu, ketepikan
  2. Blend dengan sedikit air atau tumbuk dengan lesung jadikan paste bahan B yang bertanda * seperti diatas, masukkan dalam periuk, letak dalam periuk yang sama kelapa segar atau kering, masukkan asam gelugur, tuang air secukupnya, masak atas dapur hingga ia separuh kering, perasa dengan garam, ajinomoto dan soft brown sugar atau gula secukup rasa, ikut citrasa masing-masing, masak hingga kering, padamkan api, bahagi kepada 12 bahagian
  3. ambil satu dough, leperkan, masukkan intinya satu bahagian, balut kemas, bulat-bulatkan, leperkan, ulangi hingga habis, kemudian susun & tekan seekor udang atas setiap cucur badak mentah
  4. panaskan minyak penuh secukupnya, goreng guna api sederhana perlahan, goreng cucur badak hingga kuning keemasan dan secukup masak, toskan, hidangkan

Saturday, August 28, 2010

Agar-Agar Santan

bahan-bahan
7gm agar-agar strips atau 1 bungkus kecil agar-agar strpis + 200ml air
200ml gula
300ml air
300ml santan pekat - saya guna santan cair dalam tin
secubit garam
1 sk pewarna merah
1 sk rose essence or 1 helai daun pandan simpul - saya guna rose essence

cara-cara
  1. basuh rebus agar-agar strips, masukkan 200ml air renih guna api sederhana perlahan masak agar-agar hingga agar-agar mendidih dan larut, campurkan gula dan secubit garam, masukkan hingga gula & garam cair, bahagi kepada dua bahagian periuk yang berasingan
  2. masak atas dapur bahagian pertama tuang 300ml air, pewarna merah, rose essence atau daun pandan simpul rebus hingga agar-agar larut sepenuhnya dan mendidih, jika guna daun pandan sila buang daun pandannya dahulu, jika guna rose essence terus tuang dalam dulang atau acuan yang disukai, biar ia sejuk dan mula membeku, ketepikan
  3. masak bahagian kedua, tuang 300ml santan pekat, rebus hingga mendidih, apabila agar-agar merah sudah membeku separuh beku, tuang bahagian kedua yang bersanta ini, diatasnya, sejukkan, bekukan, potong, hidangkan

Friday, August 27, 2010

Sponge Cupcakes

bahan-bahan (menghasilkan 12 biji cupcakes)
2 biji telur
200ml gula
200ml tepung gandum - diayak
50ml minyak masak
1 sk vanilla essence

cara-cara
pukul telur dengan gula hingga kembang, putih, berkrim dan pekat, masukkan vanilla essence, gaul dengan spatula or sudip kayu ikut arah jam, tuang minyak gaul rata lagi, masukkan tepung gaul rata lagi, panaskan ketuhar microwave oven or oven 200C, tuang dalam dulang acuan cup cakes atau kertas cupcakes, bakar selama 15-17 minit hingga kuning keemasan, hidangkan

Asam Pedas Ubi Keladi



bahan-bahan
600gm ubi keladi kecil jenis bulat atau besar - kupas kulit, basuh, rebus dgn air secukupnya hingga empuk, air rebusannya jgn dibuang utk dijadikan kuah
1/4 bawang besar
1 sb serbuk cili, cili kering blend or cili padi secukupnya - ikut pedas
1 sk serbuk kunyit
4 keping asam gelugur
sejemput ikan bilis
secekak kecil daun kesum
sejemput soft brown sugar
garam dan ajinomoto

cara-cara
rebus ubi keladi dengan air secukupnya hingga lembut dan empuk, ketepikan. Sagat, tumbuk atau blend bawang dengan sedikit air, campurkan cili serbuk, kunyit serbuk, gaul rata , terus tuang bahan blend tadi dalam ubi keladi yang telah direbus dengan air rebusannya, jika kuah kurang tambah air secukupnya, masukkan ikan bilis, asam gelugur, daun kesum, perasa dengan garam, soft brown sugar dan ajinomoto, rebus hingga secukup masak dan secukup kuah, hidangkan.

Thursday, August 26, 2010

Jejari Sambal Paru Goreng Kering

bahan A - rebus dengan air secukupnya
1/2 kilo paru - basuh, rebus hingga lembut, potong nipis memanjang, goreng dengan sedikit minyak hingga sedehana garing

bahan B - tumbuk atau blend
17 cili kering - basuh, rebus seketika hingga ia lembut, basuh balik, toskan, ikut pedas
1/2-1 biji bawang besar - bergantung pada size
3 ulas bawang putih
1/2" halia muda
sedikit air - jika blend bahan B

bahan C
sejemput soft brown sugar
sedikit ajinomoto
sedikit garam
sejemput asam jawa thailand - perah dengan sedikit air perah jusnya, ikut masam
sedikit minyak untuk menumis dan goreng paru

cara-cara
  1. Sediakan bahan A, basuh, rebus dengan air secukupnya, potong nipis memanjang seperti jejari, goreng bahan A, hingga garing, ketepikan, air rebus paru jgn dibuang guna untuk masak sambalnya.
  2. Panaskan minyak secukupnya, tumis bahan B dengan sedikit minyak, air asam jawa, soft brown sugar hingga naik bau harum, tuang air rebusan paru tadi, masak hingga airnya kering & goreng lagi hingga naik bau wangi, taburkan sedikit ajinomoto & sedikit garam, goreng lagi hingga secukup masak, garing, kering dan pekat, padamkan api,
  3. Gaul paru yang telah digoreng tadi dengan sambal pekat hingga ia berpalut sepenuhnya, hidangkan dengan nasi panas

Wednesday, August 25, 2010

Salami, Mushroom & Prawns Gratin

dari dapur saya hari ini, makanan kegemaran suami saya, sedap dimakan ketika ia masih panas lagi...

bahan-bahan
300gm penne gratin - rebus
7 keping halal turkish beef salami - potong
2 genggam isi udang
1 pack mushroom
750ml fresh milk
1/2 butter milk
1 biji bawang besar size sederhana - belah 6-8, potong baji
1 ulas bawang putih - cincang
2-3 sb tepung gandum
sedikit grind black pepper
sedikit garam
sedikit ajinomoto atau 1/2 kiub chicken
2 keping roti - disagat
sedikit olive oil untuk menumis

cara-cara
  1. rebus gratin hingga extended lebmut yang dikehendaki, toskan, ketepikan, jgn rebus terlalu lama nanti ia lembut & kembang tidak sedap pula hendak dimakan.
  2. panaskan sedikit olive oil atas kuali, tumis bawang putih hingga naik sedikit bau harum, masukan bawang besar, goreng lagi, taburkan salami, goreng seketika, masukkan pula cendawan goreng hingga sedikit layu, taburkan pula isi udang mask hingga secukup masak, perasa dengan garam dan sedikit grind lada hitam, tuang gratin rebus, gaul rata-rata, ketepika
  3. panaskan butter dalam saucepan atas api, bila ia cair sedikit, masukkan tepung gandum, gaul dan kacau hingga ia bebuih, masukka pula, kiub chicken or sedikit ajinomoto, goreng seketika bagi naik bau chicken cube terus grind sedikit lada hitam, tuang susu segar sedikit demi sedikit kacau dengan pemukul telur sepaya ia tidak bergentel,
  4. jika perlu taburkan sedikit garam, bila ia mula mendidih & mula pekat tuang atas gratin yang telah ditumis tadi, gaul rata-rata, tuang dalam dulang kaca yang sesuai untuk dibakar, tabur dengan serbuk roti yang telah disagat tadi,
  5. panaskan ketuhar pada suhu 200C, bakar selama 15-30 minit bergantung pada size, masak hingga secukup masak & serbuk roti kuning keemasan, hidangkan

Taugeh Goreng

bahan-bahan
1 pack taugeh kasar kacang soya -jenis yg paling halus/soya bean sprouts - basuh, toskan, ketepikan
1 ulas bawang putih - dicincang
sedikit garam
sedikit ajinomoto
sedikit minyak untuk menumis

cara-cara
panaskan sedikit minyak dalam kuali, tumis bawang putih cincang hingga harum, masukkan sedikit garam, tuang taugek kasar goreng guna api kuat hingga ia sedikit layu, taburkan sedikit ajinomoto, goreng seketika, hidangkan

Ayam Goreng

bahan-bahan
2 boneless chicken leg atau mana2 part ayam yang disukai
seketul halia muda size segenggam - kikis kulitnya, sagat atau tumbuk, perah jusnya sahaja, ketepikan
sedikit lada hitam crush - pulas dgn grinder sebanyak 7 kali
1 penutup kicap cair jepun
1/4 sk rata garam
1/4 sk ajinomoto
1 cawan tepung gandum atau lebih
minyak secukupnya untuk menggoreng

cara-cara
buang kulit, basuh, toskan, potong 8 isi ayam setiap sekeping besar tadi, ketepikan, letak isi ayam dalam besin selepas ditoskan, tuang jus halia, gaul rata, gaul pula dengan kicap cair jepun, letak garam & ajinomoto, perap ayam seketika 15-30 minit, ambil satu persatu ayam tadi, celup seketul-seketul dalam tepung, ulangi sebanyak 3-4 kali hingga ia tebal dan menutupi daging ayam, ulangi hingga habis, goreng dalam minyak panas, sila guna api sederhana perlahan, balik-balikkan selalu masak hingga garing dan kuning keemasan, hidangkan

Tuesday, August 24, 2010

Terung Goreng

bahan-bahan
4 biji buah terung - basuh, potong
1 keping boneless chicken leg - buang kulit, basuh, potong dadu & cincang sikit
2 spicy giant green chili (jenis paling pedas)- dicincang
2 ulas bawang putih - dicincang
1/2" halia dicincang
1 sb sos tiram
1 penutup kicap cair
1 sb minyak bijan
sejemput brown soft sugar
sedikit crush lada hitam
sedikit garam & ajinomoto - jika perlu
sedikit minyak untuk menumis

cara-cara
panaskan kuali, tuang sedikit minyak, goreng buah terung setengah masak, keluarkan dari kuali, ketepikan, tuang lagi sedikit minyak, tumis bawang putih dan halia hingga naik bau harum, masukkan pula daging ayam, goreng lagi hingga separuh masak, masukkan pula cili hijau cincang, goreng seketika, tuang pula sos tiram dan kicap cair, soft brown sugar biar ia mendidih seketika, masukan buah terung, goreng lagi hingga kering, perasa dengan sedikit garam, ajinomoto, lada hitam, dan tuang minyak bijan, goreng seketika hingga bau minyak bijan keluar, tutup api, hidangkan

Spicy Mabo Tofu With Minched Chicken II

Ingredients
1 block silk tofu
250gm minced chicken
1-2 tbsp chopped leek or onion
2 clove garlic - chopped
1/2" ginger - chopped
1 tbsp oyster sauce
2-3 tbsp oil
200ml water
1 tbsp chicken cube powder
4 dried chili - just dry blend or 1 tsp chili powder/paprika ( I sub with 2 giant green bomb chili-minced)
1 tbsp japanese soy sauce
1 tbsp ABC thick soy sauce
2 tbs corn flour
3 tbs water little bit salt, sugar and ajinomoto (optional)
chopped spring onion (optional)
few drop sesame oil (optional)
  1. Heat the pan to a medium temperature, add the garlic and ginger, leaving until you can smell them both.
  2. Add the mince beef or chicken, and quickly stir fry.
  3. Add the chili and leek or onion and leave for 3 minutes on a low temperature.
  4. Add the water, tofu and oyster sauce, soy sauce, thick soy sauce, chicken cube powder leave for 10 minutes. Avoid stirring, so not to break the Tofu.
  5. Finally, add water to the corn flour and gently stir until thick.
  6. Add some spring onions for extra bite and colour.
  7. Enjoy!

Ayam Goreng

bahan-bahan
2 keping boneless chicken leg or any part ayam yg disukai - bersihkan, lap kering2, potong
1/4 bawang besar - disagat/ditumbuk
1 ulas bawang putih - disagat/ditumbuk
1/2" halia - disagat/ditumbuk
sedikit lada hitam tumbuk
1 telur putih - pukul sikit
tepung goreng ayam secukupnya
minyak untuk menggoreng secukupnya

cara-cara
gaul daging ayam dengan bahan disagat/ditumbuk bersama sedikit lada hitam tumbuk,celup seketul-seketul daging ayam dengan telur putih, celup pula dengan tepung goreng ayam. Goreng dengan api sederhana perlahan hingga garing, secukup masak dan kuning keemasan, hidangkan

Monday, August 23, 2010

Peria Goreng

bahan-bahan
1 biji buah peria size xl - basuh, potong, tips mak saya jgn direndam nanti buah peria pahit
1 keping tofu goreng - potong cube
1/2 boneless chicken leg - buang kulitnya, basuh, potong cube kecil
1 ulas bawang putih - dicincang
2 biji giant bomb cili hijau - jenis pedas - dicincang
1 sb sos tiram
1 penutup kicap cair
sejemput soft brown sugar atau sedikit gula
sedikit ajinomoto
sedikit minyak untuk menumis

cara-cara
panaskan minyak, tumis bawang putih hingga naik bau harum, masukkan daging aya potong cube kecil tadi, goreng hingga separuh masak, masukkan buah peria, soft brown sugar, sedikit garam & ajinomoto, tofu dan cili hijau cincang tadi, goreng hingga masak, tuang sos tiram, dan kicap cair goreng hingga kering dan secukup masak, hidangkan

Sotong Goreng Berempah

 bahan-bahan
2 ekor sotong size xl paling besar angaran sekilo
1 putih telur - pukul sikit
1 pack kecil tepung goreng ayam
3 sudu besar sebuk kari ikan + 1/2 sk lada hitam tumbuk
3 ulas bawang putih - disagat/tumbuk
1/4 biji bwang besar - disagat/tumbuk
seketul halia sebesar ibu jari - disagat/tumbuk
2-3 pelepah daun kari (saya tdk ltk daun kari krn tdk ada)
minyak untuk menggoreng secukupnya

cara-cara
siang sotong, basuh bersih, keringkan dengan kitchen towel/kitchen tissue paper, gaul sotong dengan bahan sagat/tumbuk tadi, gaul pula dengan telur, taburkan serbuk kari, lada hitam tumbuk, gaul lagi, letak1/4 tepung goreng ayam dalam container atau plastick bersih, letak sotong, tuang lagi 1/4 tepung yang sama, tutup container atau kilas plastick yang berisi angin, goncang-goncangkan hingga ia berpalut dsn terelai satu persatu, jika ia masih lagi melekat antara satu sama lain, taburkan tepung lagi, goncang lagi hingga ia bersalut tepung satu persatu, panaskan minyak secukupnya, goreng hingga masak, taburkan daun kari, goreng lagi hingga secukup masak, angkat dan hidangkan.

Hati & Pedal Goreng


bahan-bahan
5 pasang hati ayam - basuh, garam kunyitkan sekali dengan pedal ayam
5 ketul pedal ayam - basuh, hiris nipis, garam kunyitkan sekali dengan hati ayam
seketul halia sebesar ibu jari kaki - mayang nipis memanjang
1/2 bawang besar belah 6-8 hirisan memanjang
2 ulas bawang putih - mayang nipis
2 biji giant bomb cili hijau- jenis pedas - potong serong
1/2 carrot - potong panjang
1 biji tomato - potong baji 6-8 hiris
1 sb sos tiram
1 penutup kicap cair
1 sb cuka
sejemput soft brown sugar
sedikit ajinomoto
sedikit crush black paper - 2-3 pulas
garam secukup rasa - jika perlu (saya tdk letak )
sedikit minyakuntk menumis

cara-cara
panaskan sedikit minyak, gorang bawang putih, halia, bawang beasr dan cili hijua hingga naik bau harum, masukkan hati dan pedal ayam, gorang lagi hingga separuh masak, masukkan soso tiram, kicap cair, soft brown sugar, sedikit ajinomoto, sedikit crush black pepper goreng lagi hingga secukup masak, mauskkan tomato, goreng hingga sedikit layu, hidangkan

Agar-Agar Santan Gula Merah

bahan-bahan
500ml/2 cawan air
180gm /1 1/4 caw gula kabung atau gula merah
3sk agar-agar serbuk
1 helai daun pandan disimpul
300ml pati santan pekat
secubit garam

cara-cara
Masak air bersama serbuk agar-agar strip dan daun pandan simpul hingga agar-agar larut, masukkan gula masak hingga ia cair,keluarkan daun pandan, taburkan sedikit garam, tapis dahulu, basuh periuk yang sama, tuang balik dalam periuk yang sama, rebus balik hingga mendidih, tuang santan pekat, rebus seketika tujuannya bagi rasa sedap dan supaya santan tidak pecah minyak hingga ia mendidih, padamkan api, masukkan segera dalam dulang, sejukkan dalam peti sejuk, potong, hidangkan

Cube Potato Salad

bahan A rebus (tidak perlu letak garam)
2 biji ubi kentang size besar - basuh, rebus dgn kulit hingga masak & empuk, buang kulit, potong cube
1\2 carrot buang kulit - rebus seketul bersama ubi kentang, potong 4 & nipis selepas dimasak
1/2 tongkol jagung - rebus dgn kentang, lepas masak, hiriskan, ketepikan
2 genggam frozen kacang peas - rebus dgn kentang
1 biji telur - basuh rebus dgn kentang - potong nipis bahagian putih, bahagian kuning sagat semasa sebelum dihidangkan & ditabur atas salad.

bahan C - dipotong & diperah
1-2 biji timun jepun - basuh, potong jgn terlalu nipis, gaul dengan sedikit garam, bila ia mula lembut/layu, perah buang airnya separuh, ketepikan isinya
1/2 biji bawang besar - mayang nipis halus, basuh, perah airnya, ketepikan

bahan C salad dressing
1/2 cawan mayonnaise
1/2 cawan sour cream (klu tdk ada sour cream letak lagi setengah cawan mayonnaise)
1/2 sudu kecil crush lada hitam
1 sudu kecil garam
1/2 biji lemon - perah jusnya atau 1 biji limau nipis- perah jusnya (saya tdk ada limau nipis jadi saya ganti dgn lemon, lebihkan lemon/limau nipis jika tdk guna sour cream ikut citarasa masing2)
sedikit gula or ajinomoto ( optional)

cara-cara

  1. satukan semua bahan A kecuali, kuning telur rebus
  2. satukan bahan B dgn bahan A gaul rata
  3. campurkan semua bahan C gaul rata, masukkan semua bahan-bahan gaul rata, hidangkan dalam pinggan, sagat telur kuning rebus tadi disekeliling salad tadi, jika suka sejukkan dahulu salad tadi , tudung dengan plastic wrap, sejukkan dalam fridge hingga sejuk sedia untuk dimakan
  4. boleh juga dihidangkan begitu sahaja dan tidak perlu disejukkan terlebih dahulu dahulu dalam fridge

Wednesday, August 11, 2010

Laksa Asam Tuna Dalam Tin

.

Bahan-bahan ( 6-7 orang makan ) - sumber resipi member mry
Laksa siap dicelur
2 tin kecil tuna chunks in brine/water/oil sebarang jenama

Bahan Kisar*
7 tangkai cili kering*
1 cm belacan*
2 biji b.putih & 1 bawang besar*
1 batang serai hiris kasar*
3-4 asam keping
1 bunga kantan belah 4 (jika suka)
daun kesum


Cara-cara
  1. Panaskan sedikit minyak, tumis bahan kisar sampai pecah minyak.
  2. Blender ikan tuna dengan air, masukkan dalam tumisan tadi. Tambah air, sesuaikan kepekatan kuah.
  3. Masukkan asam keping, daun kesum, bunga kantan, garam. Biar mendidih smpai rasa bersatu.
  4. Siap dihidang. Enak dimakan dengan hirisan ulam seperti timun, bawang, cili merah, limau kasturi/nipis, daun salad, daun selom... ikut citarasa.

Friday, August 6, 2010

Kek Pisang

bahan-bahan (guna gelas matrik semasa menyukat bahan)
1 1/3 gelas pisang masak ranum yg tlh dilenyek dr 4 biji pisang montel size m
2/3 gelas gula
1 telur size s
2 penutup vanilla essence
1/3 gelas minyak masak
1 sk rata garam halus
1 pack kecil inst. coconut milk powder seberat 50gm
1 gelas tepung penkek seberat 200gm

cara-cara
lenyek pisang dengan pemukul telur, ketepikan, pecahkan telur, letak vanilla essence, kacau rata dengan pemukul telur, tuang pula gula, kacau rata lagi dengan pemukul telur, masukkan pula pisang yg telah dilenyek tadi, gaul rata, letak garam, serbuk santan, kacau rata lagi, tuang minyak masak kacau hingga sebati, tuang pula tepung penkek gaul hingga sebati, tuang terus dalam non-stick loyang pembakar, preheated microwave oven atau oven 180C, bakar selama 40-45 minit, sejukkan, potong, hidangkan

Wednesday, August 4, 2010

Kuih Talam

Lapisan Bawah (Bahan A) - sumber resipi citarasawan blogspot.com
240gm gula merah
100gm gula pasir
250ml air(Satukan semua, masak dan jadikan sirap gula, sejukkan)

Bahan B
220gm tepung gandum
30gm tepung ubi
600ml air
1 Tbsp air kapur

Lapisan Atas
500ml santan KARA (aida ltk 2 pack kecil inst. coconut milk powder + 500ml air panas suam, kacau)
250ml air
120gm tepung beras
1 1/2 tsp garam halus
Loyang 8" empatsegi

Cara-cara :

  1. Lapisan Bawah : Satukan bahan A bersama bahan B, gaul rata hingga licin dan tapis.
  2. Panaskan kukusan terlebih dahulu. Leser loyang dengan minyak dan tuangkan lapisan bawah, Tutup loyang dengan aluminium foil dan kukus selama 20 minit. Angkat dan cakar permukaannya dengan garpu.
  3. Lapisan Atas : Satukan bahan lapisan atas, tapis. Masukkan ke dalam periuk dan masak hingga naik wap sahaja, kemudian angkat dan tuangkan ke atas lapisan bawah tadi. Tutup loyang dengan aluminium foil dan kukus selama 30 minit.
  4. Sejukkan dahulu sebelum di potong dengan pemotong plastik.