bahan-bahan
150gm keju parut
100gm mentega
100gm gula
1 biji telur - pukul sikit
200gm tepung gandum - ltk inst tpg penkek & tdk perlu baking powder2sk baking powder
120ml susu segar
1 cawan jagung segar potong
1 sb japanese mayonnaise
cara-cara
150gm keju parut
100gm mentega
100gm gula
1 biji telur - pukul sikit
200gm tepung gandum - ltk inst tpg penkek & tdk perlu baking powder2sk baking powder
120ml susu segar
1 cawan jagung segar potong
1 sb japanese mayonnaise
cara-cara
Pukul mentega dan gula dengan mixer hingga kembang, putih, berkrim serta pekat, masukkan telur, mayonnaise, susu segar dan keju parut, pukul kuat selama 1 minit dengan mixer terus tuangkan tepung penkek dan gaul rata, diikuti jagung potong gaul rata, tuang dalam acuan muffin, panaskan microwave atau oven pada suhu 180C, bakar selama 20-25 minit hingga secukup masak dan kuning keemasan, hidangkan