bahan-bahan
200gm butter or margarine
350gm tepung custard
100gm tepung jagung
1 cawan castor sugar @ gula blend
1 penutup vanilla essence
1 biji telur - size kecil
200gm butter or margarine
350gm tepung custard
100gm tepung jagung
1 cawan castor sugar @ gula blend
1 penutup vanilla essence
1 biji telur - size kecil
cara-cara
- pukul butter dan castor sugar hingga kembang dan putih dengan mesin, tuangkan vanilla essence dan telur, gaul rata dengan mesin
- masukkan tepung custard dan tepung ke dalam adunan butter tadi gaul rata dengan spatula, hingga jadi satu dough lembut yang tidak melekat pada tangan
- ambil sedikit dough bulat-bulatkan sebesar duit syling 10 sen, susun dalam dulang pembakar secukupnya, leperkan sikit dengan garpu
- panaskan dahulu oven pada suhu 170C, bakar kuih semperit kurang daripada 9-12 minit atau hingga secukup masak, sejukkan dan hidangkan, selebihnya simpan dalam bekas kedap udara