Friday, June 26, 2009

Muffin Pisang Montel Bersantan & Berkismis


bahan-bahan
2 biji buah pisang montel ranum atau apa jenis pisang jadikan 1gelas pisang yang telah dilecek
1 pack kecil coconut milk powder
1/2 gula
1 biji telur size s
1/4 gelas susu segar atau fresh cream - terutama pisang montel ranum mengeluarkan banyak air
1 1/4 gelas tepung gandum
1/2 sk garam
1 sk bicarbonate soda
1/2 gelas kismis hitam
cara-cara
Satukan telur dan gula gaul rata, masukkan pisang yang telah dilecek bersama serbuk santan gaul lagi, tuangkan susu kacau rata kemudian tambahkan garam, tepung dan soda bircarbonate kacau hingga sebati, tuang dalam loyang pembakar yang telah digris, bakar pada suhu 175C, tingkat no. 2 dari bawah bakar dalam dulang muffin atau muffin case, tingkat 1 dari bawah bakar dalam dulang cake, bakar selama 45 minit ke 1 jam, sejukkan, hidangkan