Wednesday, January 6, 2010

Carbonara Spaghetti

bahan-bahan
400gm dry spaghetti
10gm butter
2 biji telur
200ml susu segar
3 penutup japanese soy sauce
garam secukupnya
crush black pepper secukupnya
2 sb mayonnaise
2 ayamas italian chicken sausage - potong
fresh or dry italian parsely - cincang
nori/seaweed secukupnya - potong atau crush
sedikit olive oil


cara-cara
  1. Rebus spaghetti hingga extended lembut yang dikehendaki, toskan, masukkan butter, gaul rata dan ketepikan
  2. Campur telur, susu, japanese soy sauce, garam secukup rasa, crush black pepper dan mayonnaise pukul sedikit bagi bagi adunan mesra, kemudian masukkan spaghetti yang telah digaul rata bersama butter tadi, ketepikan
  3. Preheat sausage dalam oven, panaskan sedikit olive oil, goreng sausage hingga ia naik bau masukkan pula daun parsely goreng seketika sehingga sausage sedikit kekuningan, padamkan api, gaul spaghetti tadi dengan seberapa segera bagi mengelakkan pembekuan, hidangkan, akhir sekali taburkan nori/seaweed jenis crush atau potong